تصویر ثابت

تصویر ثابت

کلیپ مستند فیلم

پیشنهاد ویژه

هوا فضا (ایران)

  • ۵۱۳

 

 ویژگی های  ماهواره های طلوع

 

مصباح 2

 

 نوید علم و صنعت

 

ماهواره بر سیمرغ

 

موتور ماهواره بر سیمرغ

 

 

 

ماهواره سنجش از دور طلوع که توسط متخصصین زبده و دانشمندان متعهد شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است ، قابل پرتاب با ماهواره‌بر سیمرغ دارای فناوری‌های جدید مانند محموله تصویربرداری، کنترل وضعیت، مکانیزم‌ها، سلولهای خورشیدی می‌باشد که برای نخستین بار در آن به کار رفته است. مأموریت اصلی این ماهواره.... 

1- نمونه مهندسی ماهواره ملی طلوع (رونمایی) 
ماهواره سنجش از دور طلوع که توسط متخصصین زبده و دانشمندان متعهد شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است ، قابل پرتاب با ماهواره‌بر سیمرغ دارای فناوری‌های جدید مانند محموله تصویربرداری، کنترل وضعیت، مکانیزم‌ها، سلولهای خورشیدی می‌باشد که برای نخستین بار در آن به کار رفته است. مأموریت اصلی این ماهواره، تصویربرداری تک طیفی با تفکیک‌پذیری 50 متر، ذخیره و ارسال داده‌های تصویر به ایستگاههای زمینی دریافت تصویر می باشد که به این منظور با ایستگاههای زمینی تله متری ، ردگیری و فرمان (TT&C) و مرکز کنترل پرواز (FCC) ، قابلیت تبادل داده‌های پایش و کنترل ماهواره را دارد. با توجه به ویژگیهای تصاویر ماهواره طلوع می توان کاربردهایی چون؛ نقشه برداری زمین در مقیاس بزرگ ، مطالعه و بررسی حوضچه‌های آبی و دریا، مشاهده و ارزیابی تخریب منابع انسانی، بررسی علوم کشاورزی ، جنگلی، مشاهده پوشش ابرها، پراکندگی انسانی و ارزیابی بلایای طبیعی نظیر زمین‌لرزه ، سیل‌ها، آتش‌سوزی و ... را برای آن ذکر کرد. مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پائین دایروی و ارتفاع مدار آن بیش از 500 کیلومتر است و 2 سال عمر مفید برای آن پیش بینی می شود. انرژی این ماهواره نیز توسط آرایه‌های خورشیدی بر روی بدنه و باتریهای ثانویه تأمین می گردد. جرم این ماهواره 100 کیلوگرم و ابعاد سازه آن مقطع شش ضلعی به عرض 86 و ارتفاع 100 سانتی‌متر است.

 

- نمونه مهندسی ماهواره ملی مصباح -2 (رونمایی)ماهواره ملی مصباح 2که توسط دانشمندان سازمان فضایی کشور ، وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ساخته شده ، ازنوع ماهواره‌های مخابراتی است که در باندUHF کار می‌کند. مأموریت این ماهواره شامل ذخیره و بازیابی اطلاعات (Store and Forwand) ، جمع‌آوری و پخش داده‌ها روی مناطق وسیع و پراکنده(Data Collection System DCS)، خواندن از راه دور (Remote Measuring) و ناوبری (Navigation) است. ماهواره مصباح -2 با جرم 70 کیلوگرم دارای مداری از نوع خورشید آهنگ و ارتفاع 15+700 کیلومتر بوده و طول عمر آن سه سال پیش بینی می شود. هدف از توسعه طرح مصباح -2 « کسب دانش فنی طراحی، تحلیل، ساخت و آزمایش ماهواره به صورت بومی»، « دستیابی به فضا از طریق طراحی و پرتاب یک ماهواره نزدیک به زمین بمنظور جمع‌آوری، بازیابی و پردازش، ضبط و ارسال مجدد داده‌ها» و « ایجاد یک شبکه ارتباطی ماهواره‌ای برای ارتباط با کاربران در مناطق دورافتاده ایران با دیگر نواحی جغرافیایی دنیا» است.

3- نمونه مهندسی ماهواره نوید علم و صنعت (رونمایی)ماهوارة نوید علم و صنعت که توسط سربازان سنگر ولایت در عرصه علم و فناوری، اساتید و دانشجویان پرتلاش و مستعد دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخته شده است ، نخستین ماهواره ملی ـ دانشجویی کشور است که به دست متخصصان جوان دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده است.این ماهواره (IRANSAT--IUST) یک ماهوارة کوچک با ابعاد 50×50×50 سانتی‌متر مکعب و جرم 40 کیلوگرم می‌باشد که به منظور استقرار در مدار بیضوی با ارتفاع 250 تا 375 کیلومتر و زاویه انحراف مداری 55 درجه طراحی شده است. ارتباط ماهواره با ایستگاه زمینی از طریق سه فرستنده و گیرنده در باندهای VHF و UHF برقرار می شود و تأمین انرژی آن نیز بوسیله صفحات خورشیدی نصب شده بر بدنه جانبی سازه ماهواره در کنار باتری و بهره‌گیری از تنظیم‌کننده‌ها و مبدل‌های ولتاژ صورت می‌گیرد.مأموریت ماهواره نوید علم و صنعت ، تصویربرداری از زمین با رزولوشن (وضوح تصویر) 750 متر مبتنی بر روش جاروبی (Push broom) و به صورت تک باند است. به طور کلی، کاربرد تصاویر دریافتی از این ماهواره در زمینه‌هایی چون جو و علوم هواشناسی (خصوصیات ابرها، بارندگی، رطوبت و دمای هوا، مواد شیمیایی جو، بادها، دینامیک جو و تراکم بخار)، منابع (ماهیگیری، آبهای ناشی از برف و یخ، آبهای اقیانوسها، گردبادها، طوفانها و جزر و مد دریاها) و بلایای طبیعی (خشکسالی ، آلودگی محیط زیست و زمین لرزه) می‌باشد.

 

- نمونه مهندسی ماهواره‌بر سیمرغ (رونمایی) این ماهواره بر توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است. ماهواره چندمرحله‌ای سیمرغ در راستای دستیابی به بخشی از اهداف برنامه مصوب فضایی جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شده که قادر است با استفاده از نسل جدید و پیشرفته موتورهای سوخت مایع، انرژی لازم برای قرار دادن ماهواره‌هایی تا وزن 100 کیلوگرم در مدار 500 کیلومتری زمین را تأمین نماید. ماهواره‌بر سیمرغ با بهره‌مندی از این موتورها توانایی دستیابی به سرعتی برابر 7500 متر بر ثانیه در مدار 500 کیلومتری را جهت استقرار ماهواره دارا می باشد.

5- موتور ماهواره بر سیمرغ (رونمایی) موتور ماهواره‌بر سیمرغ که توسط متخصصان زبده و کارآمد سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است ، از ترکیب چهار موتور 32 تن تشکیل شده است که با کلاستر (خوشه‌ای) شدن این چهار موتور، تراست (Trust) ایجاد شده به میزان 128 تن افزایش می یابد. در مرحله نخست این ماهواره بر از موتور 128 تن به همراه یک موتور کنترلی 15 تن استفاده می‌شود که در مجموع تراست این مرحله ماهواره بر به 143 تن خواهد رسید. این موتور می تواند در ماهواره برهایی با قدرت زیادتر نیز در آینده مورد استفاده قرار گیرد و ماهواره‌هایی با وزن 700 کیلوگرم را در مدار 1000 کیلومتری زمین قرار دهد.

 

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

غرب بدون روتوش

انتخابات

موضوع سوم

موضوع چهارم